vrijdag 24 mei 2019

Juni is de maand van IkToon: Tijd om je te laten zien (of iets nieuws te ontdekken)!




Net als vorig jaar staat juni helemaal in het teken van IkToon (2019). En niet alleen bij ons, maar in heel Nederland draait het deze maand om alle amateurkunstenaars van Nederland. En dat zijn er heel veel; met ruim 6 miljoen amateurkunstenaars in allerlei verschijningsvormen, zijn we een behoorlijk grote groep! Van je buurman weet je het misschien wel, of de juf van groep 6. Maar wat dacht je van je huisarts, die vakkenvuller, de postbezorger.. Met 6 miljoen kunstenaars in Nederland is de kans groot dat je elke dag mensen treft die als hobby bezig zijn met een vorm van amateurkunst. En dat vinden we tof!

Toneel, muziek, dans, beeldhouwen, zang, vloggen.. wat het ook is, je hoort bij die 6 miljoen.
Of misschien juist (nog) wel niet, omdat je nog niet zo goed weet wat je wilt, liever thuis bent of nog moet ontdekken waar jij nou echt blij van wordt. Ook DAAR draait het om in deze maand!


IkToon bij Babel; hoe merk je dat?
We vinden het bij Babel altijd belangrijk dat je moet kunnen komen snuffelen aan een (nieuwe) cursus. En soms betekent dat ook gewoon dat je al mee mag doen. In de maand juni is de hele maand eigenlijk een ‘open maand’. Meer en vaker dan ooit krijg je de kans om bij cursussen te kijken, sfeer te proeven, gewoon een keer mee te doen en te zien hoe het gaat en wat het is.

Ook onze ‘huisgenoten’ en samenwerkingpartners laten zien wat ze in huis hebben. Zo kun je dus kennis maken met werkelijk bijna alles wat je kunt bedenken en terugvindt in ons cursusoverzicht!

Zo zorgen we ervoor dat jij misschien wel de 7-miljoenste amateurkunstenaar wordt in Nederland, en we met nog meer mensen onze passies, hobby’s en talenten kunnen delen.


IkToon in Nederland; hoe merk je dat?
Bij Babel gebruiken we de IkToon maand als een extra grote open ‘maand’. Maar in heel Nederland draait het natuurlijk om de amateurkunst. En dat zie je. En hoor je. En voel je. Want overal in het land wordt op een bepaalde manier iets gedaan met die amateurkunst. Optredens, gratis concerten, bijzondere exposities, samenwerkingen; op scholen, winkelcentra, buurthuizen en waar je maar kunt bedenken kun je de komende maand extra vaak iets van kunst bewonderen.

Op deze manier zorgen we ervoor dat de amateurkunst in het zonnetje staat en nog meer bekendheid krijgt. Want eigenlijk is het best bijzonder dat zo’n grote groep Nederlanders op zo’n grote schaal bezig is met een stukje kunst, in welke vorm dan ook.

Maar ook mensen die vaak anoniem aan hun kunst werken, de kans krijgen om (als ze dat willen) hun werk te laten zien.
De komende tijd delen we via onze agenda en natuurlijk onze facebookpagina nog veel meer nieuws over IkToon en de mogelijkheden die je hebt om eens te komen kijken en proberen.

We zien je graag… laat je zien!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten